CORONA-UPDATE 3 MEI

 

Vanaf maandag 4 mei worden de coronamaatregelen versoepeld en zal het beoefenen van watersporten onder strikte voorwaarden weer worden toegestaan. Hieronder vindt u een opsomming van deze voorwaarden. Gelieve deze aandachtig te lezen en te respecteren.

De verplaatsing naar je watersportclub wordt toegelaten mits registratie op de website IkWatersport.  Het WWSV team werkt momenteel volop aan de registratietool en alle leden ontvangen eerstdaags een mail van WWSV met instructievideo. Na registratie op deze website kan je een attest afdrukken. Dit neem je mee om voor te leggen bij eventuele controles.

Alleen leden die een kooi huren en reeds betaalden mogen en kunnen (met hun badge) de garage betreden en dat enkel om hun eigen gerief te halen en terug te brengen. Er zijn nog een aantal kooien te huur. Het is dus verboden om met meer dan 2 leden in de garage te zijn. De garage mag niet gebruikt worden om zich om te kleden. Omkleden doe je thuis of in open lucht. Douches en wc’s blijven gesloten.

Alle clubmateriaal dat dient voor gemeenschappelijk gebruik blijft buiten dienst en mag niet gebruikt worden, zoals de compresseur, afspoelslangen, selflaunchpaal, tractor, bootremorques. Voorzie dus zelf je kitepomp als je komt kiten en een handkar als je komt zeilen. (geen tractordienst van het strand naar zee)

Wij kunnen geen rescue voorzien en dus ben je bij nood aangewezen op MRCC (059 34 10 20). Neem als zeiler zeker GSM en vuurpijl mee. Beginnende kiters en zeilers worden sterk afgeraden om te watersporten. Iedereen kan materiaalpech hebben. We raden daarom sterk af om alleen in zee te gaan en zorg dat je in elkaars zicht blijft.

Fysieke afstand moet nog steeds bewaard worden (1,5 m minimum). Als je ziet dat er al veel kites liggen voor de club probeer dan ver genoeg van iedereen je kite op te tuigen. Troep niet samen op het strand. De gezellige babbel zal je nog steeds via zoom moeten doen.

Leden die hun liggeld reeds betaalden kunnen vanaf volgend weekend (9 en 10 mei) hun boot op het strand leggen. Er zal tussen 11 en 16 u tractorservice zijn om de boten en zeilkisten naar hun ligplaats te brengen. Iedereen zal verder zelf moeten instaan om zich te installeren op de aangewezen plaats. Breng dus ook een eigen schop mee en kom met voldoende volk van onder hetzelfde dak om de boot en de mast te monteren. Zeilen kan ook enkel met iemand waarmee je onder hetzelfde dak woont.

Tot slot willen we jullie erop wijzen dat dit voorlopige maatregelen zijn. Elke week worden deze maatregelen herevalueerd. Het zou jammer zijn dat door bepaalde wantoestanden onze vrijheid weer wordt ingeperkt. De exit zal van iedereen verantwoordelijkheidsbesef en gezond verstand vergen. En… het Sycod kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele boetes.

 

Informatie Koksijde omtrent het Corona-virus

 

Informatie wwsv

 

Informatie Coronavirus FOD