Catamaranzeilen

Vraag aan een catamaranzeiler wat de charme van het zeilen op een catamaran is en ze geven allemaal een verschillend antwoord.

Door de grote breedte kunnen catamarans hoge snelheden behalen. Dat is te danken aan de stabiliteit waardoor grote tuigage mogelijk is. De drijvers zijn smal waardoor er weinig contact is met het water. De catamarans kunnen bij windkracht 3 of meer veranderen in snelle boten die dan weinig concurrentie te duchten hebben van andere soorten zeilboten. Als je bij hoge snelheden de roerbladen hebt horen zingen van plezier ben je al gauw verknocht aan deze vorm van zeilen. Hangend in de trapeze ervaar je dan de sensatie van snelheid, zout water, de wind en staan mensen bewonderend te kijken langs het strand.

Maar niet alleen snelheidsduivels bedrijven deze sport. Ook rustig varen, om je heen kijken en genieten van de elementen behoort tot de mogelijkheden.

Slechts zwemvaardigheid behoort tot de capaciteiten die bij aanvang nodig zijn. Zelfs hoge fysieke inspanningen worden niet gevraagd. Hierdoor is catamaranzeilen niet leeftijdsgebonden. Wel vraagt de catamaran om een andere zeiltechniek dan bij een normale open zeilboot. Wil je ontdekken of deze vorm van zeilen iets voor jou is, ga dan eens een uurtje het water op onder leiding van een ervaren instructeur.

Wil je op de hoogte blijven van onze zeilactiviteiten? Zoek je een fokkemaat of iemand om met een boot om mee te varen? Geef een seintje aan onze beachmaster info@sycod.be , die jou zal uitnodigen op onze whatsapp groep van de SYCOD-zeilers.

Voor lessen surf naar http://www.sycod.be/nl/s13/zeilschool