SUP

Wat is SUP?

De laagdrempeligheid en veelzijdigheid van Stand Up Paddle (SUP) zorgen ervoor dat deze sport in korte tijd explosief gegroeid is. Met SUP kan je staand op een supboard en met een peddel in de hand de wereld op een relaxte manier vanaf het water ontdekken. Voor wie intensiever peddelt blijkt suppen ook een complete work-out. En als je nog meer uitdaging zoekt, is suppen in de branding van de Noordzee een aanrader.

Verschillende Hollywoodacteurs en actrices werden zo in de VS op een supboard gespot en in België staan dit jaar al meerdere wedstrijden in SUP op het programma. SUP is niet alleen ’s werelds snelst groeiende watersport maar ook erg veelzijdig.

Binnen 5 minuten onder de knie

De basis van stand up paddle heb je al binnen vijf minuten onder de knie. In Hawaii, de bakermat van deze sport, heeft bijna ieder huishouden een supboard. Het voordeel ten opzichte van veel andere watersporten is dat je alleen een board en een peddel nodig hebt voor het beoefenen ervan. En de kids? Die zet je gewoon voorop. De grotere boards hebben voldoende drijfvermogen om naast een volwassene ook een kind te dragen.

In no-time bikiniproof

Waarom zou je jezelf nog langer met tegenzin opsluiten in een zwetend fitnesszaaltje, terwijl je de vrijheid kan ervaren van stand up paddle? Eén van de redenen dat suppen zo snel aan populariteit wint is dat deze sport zich heeft bewezen als complete work-out. Iedere spier in het lichaam wordt gebruikt om vooruit te komen en in balans te blijven. En dat terwijl je met iedere peddelslag meer calorieën verbrandt en met diepe halen de frisse buitenlucht inademt. Voldoende bewegen is ook nog nooit zo gemakkelijk geweest. Al suppend ben je in no time bikiniproof en klaar voor de zomer.