Zeilwagenrijden

Zeilwagenrijden is een opwindende sport die zowel recreanten als wedstrijdzeilers aanspreekt. Het vindt zijn oorsprong aan het begin van de 20e eeuw in De Panne, België. SYCOD is ontstaan als een zeilwagenclub en dankt zijn naam hieraan “Sand Yacht Club OostDuinkerke”. Wat deze sport uniek maakt, is de combinatie van snelheid, rust en het strand als speelveld. Het gebrek aan motorgeronk en uitlaatgassen draagt bij aan de milieuvriendelijkheid van de sport.

In de afgelopen decennia heeft zeilwagenrijden een evolutie doorgemaakt, vooral dankzij technologische vooruitgang, door het gebruik van materialen zoals carbon en kevlar. Dit heeft echter geleid tot grotere investeringen voor piloten. Gelukkig wordt de sport gesteund door een dynamische federatie en blijft ze aantrekkelijk voor liefhebbers van snelheid en avontuur. Bij SYCOD hebben we robuuste ‘karren’ waarmee je in onze zeilwagenschool lessen kunt volgen. Onze events voor groepen zijn steevast een succes.

Reserveer jouw privéles bij SYCOD

Upcoming events en Nieuws.

Hier kan je het laatste nieuws van Sycod bekijken

Questions &
Answers

Vindt u uw antwoord hier niet? Stuur ons een bericht voor hulp.

Bekijk FAQ

Dat kan, mits u in het bezit bent van een elementair zeilwagenbrevet of een brevet piloot.
De kostprijs is dan €25/u/wagen

Een waardebon of cadeaubon is 1 jaar geldig, vanaf de datum van uitschrijving. Plan je lessen tijdig in zodat er ruimte is om eventueel een les uit te stellen bij slechte weerscondities.

In een les zit standaard een wetsuit en helm inbegrepen!

Wat moet je zelf mee brengen:
1. Handschoenen
2. Schoenen of laarzen die vuil mogen worden
3. Waterdichte kledij met daaronder warme kledij (indien u liever geen wetsuit draagt)
4. Douche gerief